Pokušaj iznude u Bužimu - Putem SMS poruke tražili novac - Istraga u toku

Potvrđeno iz MUP-a za USKinfo.ba

Pokušaj iznude u Bužimu - Putem SMS poruke tražili novac - Istraga u toku

Objavljeno na dan 24.07.2020 - 11:38 | Izvor: USKinfo.ba |


Policijskoj stanici Bužim, jučer je u 14:30 prijavljen slučaj pokušaja iznude, potvrdili su za USKinfo.ba iz MUP-a USK-a.

Naime, osoba rođena 1959. godine iz Bužima, prijavila je da je dobila SMS poruku u kojoj se navodi da mora dostaviti novac na određenu lokaciju.

U poruci je između ostalog izrečena i indirektna prijetnja, odnosno napisano je kako osoba kojoj je upućena poruka ima lijepo auto, kuću, porodicu.

Iako nije direktno navedeno, iz MUP-a tvrde kako se radi o prijetnjama prema porodici i imovini osobe koja je prijavila slučaj.

Tužilac je ovo okarakterisao kao krivično djelo Iznuda, odnosno pokušaj iznude, budući da je slučaj prijavljen i da novac nije odnesen na adresu.

Istraga je u toku, a iz MUP-a USK-a su potvrdili za USKinfo.ba kako broj sa kojeg je stigla SMS poruka, nije registriran kod operatera u BiH, odnosno, broj je iz neke od zemalja u susjedstvu.

Foto: Ilustracija (ckbuzim.ba)


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!