Policija pronašlo nesavjesnog vozača koji je preticao preko pune linije kod Hadžića

Prekršajno sankcionisan

Policija pronašlo nesavjesnog vozača koji je preticao preko pune linije kod Hadžića

Objavljeno na dan 11.05.2021 - 14:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo identificirala je nesavjesnog vozača koji je 3. maja na području Hadžića preticao vozilo preko pune linije, dok mu je u susret dolazilo auto iz suprotnog smjera te tako ugrozio učesnike u saobraćaju.
Video nesavjesne vožnje i kršenja propisa na bh. cestama objavili smo u ponedjeljak, a glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić danas nam je potvrdio da su identificirali nesavjesnog vozača.

"Vozač je identificiran i prekršajno sankcionisan u skladu sa zakonom. Radi se o B. A. (1999.) iz Hadžića", kazao je Hadžiabdić, apelirajuć na vozače i sve druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i tako daju doprinos sigurnijem odvijanju saobraćaja.

Policija Kantona Sarajevo svakodnevno poduzima preventivne, ali i represivne mjere prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima i ulicama u Kantonu Sarajevo.

"Tokom aprila ove godine zbog kršenja propisa iz oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima izdato je 12.632 prekršajna naloga i podneseno 246 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. Također, 85 prekršajnih naloga je uručeno pješacima zbog počinjenih prekršaja", dodao je.

Foto: ScreenshotTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!