Predstavnici uprave progone sirotinju dok u isto vrijeme postoje firme sa milionskim dugovanjima!?

KO SBB USK | Saopštenje za javnost

Predstavnici uprave progone sirotinju dok u isto vrijeme postoje firme sa milionskim dugovanjima!?

Objavljeno na dan 18.05.2015 - 14:54 | Izvor: USKinfo.ba |


U petak 15. maja, Uprava za indirektno oporezivanje, uz asistenciju policije, izvršila je izuzimanje robe od lica koji svoju robu prodaju na štandovima pijace "Incel" u Cazinu.

Pitamo se, a dobro bi bilo da se svi zapitamo, do kad će se zakoni sprovoditi samo na onima koji nemaju ničiju zaštitu i koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Neka političari ispoštuju svoja obećanja o otvaranju radnih mjesta, pa se ljudi neće  morati na ovaj način boriti za svoju egzistenciju.

Nije li sramota da predstavnici uprave progone sirotinju, dok se u isto vrijeme u njihovim računarima nalaze očigledno nedodirljive firme, a koje imaju milionska dugovanja ovoj zemlji.

Sistematskim negiranjem ustavnog prava na rad i život dostojan čovjeka "mali čovjek" je prinuđen na borbu za vlastiti opstanak ne pitajući za cijenu i prirodu posla. Ne želimo ni na koji način stati u zaštitu bilo kakvog kršenja zakonskih okvira, ali želimo reći DOSTA građenju države preko leđa malog čovjeka i njegove muke. Ako je i jedna dječija suza kanula zbog pomenute akcije neka se odgovorni zapitaju i zamisle da li će ta suza stići njih zato što su svojom politikom i (ne)radom u ovoj državi stvorili najveću sirotinju Evrope.

DOSTA GRAĐENJU DRŽAVE PREKO LEĐA MALOG ČOVJEKA I NJEGOVE MUKE !
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!