Premijer Fadil Novalić otkriva za USKinfo.ba - Hoće li Federacija BiH uvesti lockdown?

Teška situacija u Sarajevu

Premijer Fadil Novalić otkriva za USKinfo.ba - Hoće li Federacija BiH uvesti lockdown?

Objavljeno na dan 16.03.2021 - 08:49 | Izvor: USKinfo.ba |


Skupština Kantona Sarajevo jučer je održala hitnu sjednicu zbog pogoršanja epidemiološke situacije u ovom kantonu. Usvojili su nekoliko zaključaka, a u jednom kažu da će između ostalog tražiti pooštrenje mjera za teritorij cijele Federacije. Spominje se zabrana kretanja i lockdown, odnosno zabrana rada većine poslovnih subjekata.

Tim povodom redakcija USKinfo.ba kontaktirala je premijera Federacije BiH, Fadila Novalića.

Kao prvo, uvođenje lockdown-a nije zakonski moguće jer bi to od nas trebala tražiti najmanje tri kantona.

Dalje, takvo nešto ne bi bilo u redu zbog situacije u drugim kantonima. Evo naprimjer uzmimo Kanton 10 ili Unsko-sanski kanton gdje je situacija relativno dobra.

Radi se o političkim zahtjevima aktualne vlasti u Kantonu Sarajevo koji odgovornost za katastrofalno stanje u Sarajevu žele prebaciti na Federaciju.

Mjere kakve su oni donijeli za Kanton Sarajevo nisu zabilježene nigdje u svijetu i isključivi su krivci za trenutnu epidemiološku situaciju u ovom kantonu, rekao je za USKinfo.ba premijer FBiH, Fadil Novalić.

Pozivam i Vladu Kantona Sarajevo da se ne prepucavamo politički. Vidim da je situacija u KS više nego zabrinjavajuća. Nudimo im da zajednički radimo na rješenje ovog problema, poručio je premijer Novalić.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!