Press GO SDP Bihać: Krajinametal je postao srž problema grada Bihaća

USK

Press GO SDP Bihać: Krajinametal je postao srž problema grada Bihaća

Objavljeno na dan 04.06.2021 - 14:43 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Predstavnici GO SDP-a Bihać insistiraju na hitnom izmještanju migranata iz prostora nekadašnje tvornice „Krajinametal“ u Prihvatni centar „Lipa“..

Simbolično, ispred nekadašnjeg objekta bihaćke Željezare, predstavnici Gradskog odbora SDP-a održali su konferenciju za medije.

Podržani mještanima MZ Gornje Prekounje i Veliki Lug ukazali su na problem konstantnog prisustva  nekoliko stotina ilegalnih migranata u napuštenoj tvornici i izostanak reakcije odgovornih institucija.

Od njih, kako su kazali, očekuju izmještanje migranata u Prihvatni centar „Lipa“ i rasterećenje mještana ovih naselja koji godinama trpe posljedice.“ Mi očekujemo i tražimo da se migranti izmjeste u skladu sa državnim odlukama u kamp Lipa. Hodanje migranata po gradu, van kontrole, izaziva veliku nesigurnost građana Bihaća ali nelagodu. Naše aktivnosti nisu usmjerene protiv ljudi ali želimo sigurnost u gradu kakvu smo ranije imali. Krajinametal je postao srž problema grada Bihaća“, rekao je Adnan Habibija, predsjednik GO SDP-a Bihać.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!