Radončić o hapšenju Kambera: Za mene je ovo mala satisfakcija, ali lopovluk će se nastaviti

SBB RANIJE UPOZORAVAO

Radončić o hapšenju Kambera: Za mene je ovo mala satisfakcija, ali lopovluk će se nastaviti

Objavljeno na dan 17.09.2020 - 06:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Jučerašnju akciju SIPA-e i hapšenje lidera SDA u Sanskom Mostu Asima Kambera i njegovih saradnika prokomentarisao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

"Policijska akcija u Krajini zbog izbornih malverzacija i krađa 2018. godine, otkriva detalje kako se to radilo na terenu. Žalosna potvrda onoga što je SBB stalno tvrdio da je na sceni brutalna izborna krađa i udružena zločinačka organizacija, čiji je cilj falsificiranje izborne volje građana", napisao je na svom Instagram profilu Radončić.

Ovo je za mene mala satisfakcija, dodao je, a velika bruka za lopuže uglavljene u predsjedničkim foteljama. 

Što je najgore, isto nas očekuje i na lokalnim izborima.

"Sa političkim CIK-om, stranačkim biračkim odborima, falsificiranim i doštampavanim glasačkim listićima, izostankom elektronske evidencije i indolentnim strancima, otkriveni izborni kriminal u Krajini će biti samo kap u moru višedecenijske prakse otimanja demokratskog prava da građani iskažu svoju volju. Nakon svega, ako se sve ponovi, ta će se volja morati pokazati i na drugačiji način", zaključio je.

Podsjećamo, u Istočnom Sarajevu i Sanskom Mostu danas su uhapšene tri osobe čije prostorije u Sanskom Mostu su jutros pretresli pripapadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Tokom dana je izvršen pretres na četiri lokacije u ovom krajiškom gradu. U pitanju su prostorije SDA-ovog zastupnika Asima Kambera, a preostale dvije osobe su, kako nam je rekao svjedok u cijelom slučaju, Fazir Vukalić koji je Kamberov saradnik i sekretarka SDA Sanskog Mosta Mirela Husić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

LOPOVLUK ĆE SE NASTAVITI: Policijska akcija u Krajini zbog izbornih malverzacija i krađa 2018. godine, otkriva detalje kako se to radilo na terenu. Žalosna potvrda onoga što je SBB stalno tvrdio da je na sceni brutalna izborna krađa i udružena zločinačka organizacija, čiji je cilj falsificiranje izborne volje građana. Ovo je za mene mala satisfakcija, a velika bruka za lopuže uglavljene u predsjedničkim foteljama. Što je najgore, isto nas očekuje i na lokalnim izborima. Sa političkim CIK-om, stranačkim biračkim odborima, falsificiranim i doštampavanim glasačkim listićima, izostankom elektronske evidencije i indolentnim strancima, otkriveni izborni kriminal u Krajini će biti samo kap u moru višedecenijske prakse otimanja demokratskog prava da građani iskažu svoju volju. Nakon svega, ako se sve ponovi, ta će se volja morati pokazati i na drugačiji način.

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin)
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!