Raspisan javni poziv za izmještanje i uništavanje italijanskog otpada iz Drvara

VAŽAN KORAK

Raspisan javni poziv za izmještanje i uništavanje italijanskog otpada iz Drvara

Objavljeno na dan 22.10.2020 - 10:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Uprava za inspekcijske poslove Federacije BiH /FBiH/raspisala je Javni poziv za izmještanje i uništavanje italijanskog otpada nelegalno deponovanog na području Drvara, čime je napravljen drugi važan korak u rješavanju ovog problema, rekla je Srni načelnica općine Drvar Dušica Runić.

"Prvi uspješan korak je da smo zaustavili dalji uvoz otpada, a drugi je to da je Federalna uprava za inspekcijske poslove raspisala Javni poziv za realizaciju zahtjeva opštine Drvar, a to je da se otpad sa područja naše opštine izmjesti i uništi te da se prostor dezinfikuje", naglasila je Runić.

Ona je objasnila da je prvi korak načinjen kada je federalno Ministarstvo za zaštitu životne sredine i turizam ukinulo dozvolu za dalji uvoz, zahvaljujući angažmanu građana i lokalne vlasti.

"Naše aktivnosti i administrativna borba ovdje ne prestaju, nastavićemo aktivno pratiti postupke nadležnih kako bismo došli do cilja. 


Sljedeći korak očekujemo 9. novembra kada je otvaranje ponuda pristiglih na Javni poziv za uklanjane otpada", istakla je Runić.

Preduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara uvezlo je početkom jula u BiH 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

(Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija)
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!