Riješite se bola u leđima sedmominutnim vježbanjem

TRIDESET DANA

Riješite se bola u leđima sedmominutnim vježbanjem

Objavljeno na dan 25.12.2019 - 07:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Osobe koje radno vrijeme provode sjedeći vremenom mogu imati problema s donjim dijelom leđa. Da se ne biste mučili sa svakodnevnim bolom donosimo vam vježbe koje će vam pomoći da se riješite bola bez medikamenata.

Budete li ove vježbe radili trideset dana u mjesecu riješit ćete se bolova u leđima zauvijek.

Otpustite se

 

Stanite. Stopala raširite malo više od širine kukova. Nožni prsti neka vam budu usmjereni svaki na svoju stranu. 
Koljena spustite, podignite ruke i ispružite vrat što više možete. 

Zatim se počnite polako savijati naprijed sve dok vaše ruke ne dođu do poda. Stavite ruke na pod i oslobodite mišiće vrata i leđa. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi, a zatim podignite gornji dio tijela u ravni položaj. Ponavljajte vježbu 30 do 60 sekundi.

Vratite fleksibilnost

Spustite se na ruke i koljena. Ruke trebaju biti u ravni s ramenima, a koljena u ravni s kukovima. Prsti trebaju dodirivati pod. 

Kičma treba stajati ravno, a koljena trebaju biti savijena. Podignite lijevu nogu od tijela što je više moguće. Vratite nogu u početni položaj i ponovite vježbu na suprotnoj strani. Nastavite raditi ovu vježbu 30 do 60 sekundi.

Istegnite mišiće leđa

Spustite se na koljena i polako savijte gornji dio tijela prema naprijed dok ruke ne dosegnu pod ispred vas. Držeći koljena savijena pod kutom od 90 stepeni savijte donji dio leđa prema koljenima dok ne osjetite istegnuće u tom području. 

Polako spustite glavu, stavite bradu na pod i opustite mišiće vrata. Pazite da vam laktovi ne dodiruju pod. Ostanite u ovom položaju 30 do 60 sekundi.

Popravite držanje

Lezite na stomak. Držite ruke uz tijelo. Držeći lijevu ruku i nogu, istovremeno pomaknite desnu ruku iznad glave i savijte desno koljeno što dalje od tijela. Pazite da i desna ruka i noga uvijek dodiruju pod.

Desnu ruku i nogu gurnite natrag u početni položaj, a zatim ponovite vježbu na suprotnoj strani. Radite to 30 do 60 sekundi.

Istegnite kukove

Sjednite na pod ravno. Noge trebaju biti ispred vas. Držeći lijevu nogu ravno na podu, podignite desnu nogu, savijte koljeno i s obje ruke istegnite nogu. Budite u ovoj pozi 30 do 60 sekundi, a zatim sve ovo ponovite na suprotnoj strani.

 TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!