Roditelji optužili profesora da maltretira i dodiruje djevojčice

Beograd

Roditelji optužili profesora da maltretira i dodiruje djevojčice

Objavljeno na dan 08.10.2019 - 10:01 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Roditelji učenika jedne srednje beogradske škole zabrinuti su nakon tvrdnje da se profesor nedolično ponaša prema učenicama, te da ih kinji, dodiruje dok rade vježbe, kao i da ulazi u svlačionicu bez kucanja.

Ovih dana u javnosti se povela priča o nepristojnom ponašanju jednog profesora prema učenicama trećeg razreda Srednje škole u Beogradu. Nakon ovih saznanja, roditelji su se okupili u okviru njihove zajedničke grupe na društvenoj mreži, kako bi stali na put problematičnom ponašanju profesora.

Vladan S., roditelj sedamnaestogodišnjakinje koja pohađa treći razred ove škole kako kaže u izjavi za Blic, njegova kćerka nije imala problem sa dotičnim profesorom, ali on želi da digne svoj glas kako bi pomogao ostaloj djeci koja doživljavaju neprijatne situacije.

"Pre nekoliko nedelja saznao sam na grupi da se roditelji žale na profesora. Roditelji pišu da njihove ćerke taj profesor pipka, podiže im majice, čak im je uletao u svlačionice bez kucanja. Čim sam to video pitao sam ćerku da li je to istina, što mi je ona potvrdila, ali negira da je nju maltretirao - započinje priču za Blic Vladan S. i nastavlja:
"Jednom prilikom, pomenuti profesor došao je na čas u majici sa neprimerenim natpisom "Ajde da ga merimo". U toj školi je 90 posto devojčica i mislim da nema smisla da se profesor pojavi sa takvim natpisom", dodaje on.

Ovaj zabrinuti roditelj kaže i da je jedna majka rekla kako njenoj kćerki, nakon operacije podigao majicu kako bi vidio hiruški rez, jer, navodno nije vjerovao da je imala intervenciju.

"Dete je imalo potvrdu lekara da nakon operacije ne sme da radi fizičko, ali on je morao da joj podigne majicu. Nakon mesec dana, on se ponovo usudio da devojčici podigne majicu, da bi tobože proverio u kakvom je stanju ožiljak", kaže Vladan S.

On dodaje da je razredni starješina odjeljenja u koje ide njegova kćerka obaviještena o neprikladnom ponašanju njenog kolege, ali da se radi o mladoj ženi koja im je saopštila da ne može ništa promijeniti.

"Danas sam išao na pisarnicu Ministarstva prosvete i podneo sam molbu da se reaguje povodom ovog slučaja. Sve su to naša deca i nijedno ne zaslužuje da trpi bilo kakvo maltretiranje, pogotovo ne od profesora", zaključuje Vladan S.

"Blic" je pokušao da kontaktira beogradsku školu kako bi provjerili ove informacije, međutim još uvijek nisu dobili odgovor.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!