Slovenija formira specijalnu policijsku jedinicu, za borbu protiv migranata!

Region

Slovenija formira specijalnu policijsku jedinicu, za borbu protiv migranata!

Objavljeno na dan 16.06.2021 - 22:13 | Izvor: USKinfo.ba | jutarnji.hr / Foto:Damir Krajac/Cropix


U Brežicama je u utorak počela djelovati posebna skupina slovenske policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je u petak slovensko ministarstvo unutarnjih poslova.

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavat će se jer predviđa ukupan sastav od 52 ljudi.

Govoreći prigodom početka djelovanja jedinice, ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs i ravnatelj policije Anton Olaj kazali su da je za sjedište izabrano Brežice jer je na tom području pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju najviše i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

"Broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji i na tzv. balkanskoj trasi i dalje ostaje na visokoj razini. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mjera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacijske, zakonske i operativne mjere", kazao je prema saopćenju slovenskog MUP-a Olaj.

Posebna policijska jedinica sa sjedištem u Brežicama ima zadaće na granici s Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružjem, ukradena vozila, municiju itd.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sustavima i pregledom prijevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičnim napravama, saopćili su iz MUP-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!