Služba za poslove sa strancima: Izvršeno izmještanje migranata na području Bihaća

NAPUŠTENI OBJEKTI

Služba za poslove sa strancima: Izvršeno izmještanje migranata na području Bihaća

Objavljeno na dan 01.04.2021 - 13:27 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba.


U protekla dva dana Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata u užem području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u privremeno šatorsko naselje Lipa.

"Inspektori Službe za poslove sa strancima su izvršili kontrolu u šest napuštenih i devastiranih objekta u užem području grada Bihaća u kojima su zatečena 83 migranta. Služba je navedene migrante iz napuštenih objekata izmjestila u privremeno šatorsko naselje Lipa, gdje će biti izvršen medicinski pregled, identifikacija i registracija istih, te će biti smješteni u preventivnu izolaciju unutar privremenog šatorskog naselja", naveli su.

Prilikom provođenja ovih aktivnosti, inspektori za strance su među migrantima identifikovali tri maloljetnika bez pratnje, nakon čega su informisali i uključili Centar za socijalni rad radi određivanja staratelja i provođenja daljih aktivnosti u cilju njihove zaštite i zbrinjavanja.

Služba za poslove sa strancima će u narednom periodu intenzivirati provođenje operativnih aktivnosti u užem području grada Bihaća, te će se izmještanje migranata provoditi u skladu sa raspoloživim smještajnim kapacitetima u privremenom šatorskom naselju Lipa.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!