Sokolac: Sapleo se o blatobran pa slučajno ubio komšiju

BIZARNA NESREĆA

Sokolac: Sapleo se o blatobran pa slučajno ubio komšiju

Objavljeno na dan 01.06.2021 - 19:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Ilustracija


Osoba koja je jučer ubijena na Sokocu je Radomir Đerić (62), a ubio ga je komšija Mirko Kovačević i to nakon što se u Đerićevoj automehaničarskoj radnji sapleo o blatobran, nakon čega je pištolj, koji je imao u džepu, opalio i pogodio Radomira.

Podsjećamo, Policijska uprava Istočno Sarajevo saopćila je da je osoba inicijala R. Đ., sa Sokoca, ubijena jučer, a pripadnici PU Istočno Sarajevo uhapsili su M. K. zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

"Sve se događalo u Đerićevoj mehaničarskoj radnji, gdje je Kovačević došao da traži neki dio za traktor. Dok su tražili taj dio, Mirko se sapleo o neki blatobran koji je bio na podu, te je pao i prilikom pada pištolj koji je imao u džepu je opalio i pogodio Đerića. I Đerićev sin, koji je bio u susjednoj prostorji, potvrdio je da sukoba nije bilo", istakao je jedan mještanin za "Nezavisne novine", dodajući da je i sam Kovačević, nakon hapšenja ispričao da nije imao namjeru da ubije Đerića.

Iz PU Istočno Sarajevo dodali su da je u toku je dokumentovanje dva krivična djela, a to su ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!