Spriječeno krijumčarenje sedam migranata

BiH

Spriječeno krijumčarenje sedam migranata

Objavljeno na dan 06.01.2020 - 11:43 | Izvor: USKinfo.ba |


 

Pripadnici Jedinice granične policije Doljani, 5. januara 2020. godine, spriječili su krijumčarenje sedam osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na području Ljubuškog.

Tom prilikom, službenici ove jedinice su u vozilu Citroen, bh. nacionalnih oznaka, otkrili spomenute ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Iraka. Nisu posjedovali identifikacione dokumente. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, D.Č. (1996.), državljanin BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv D.Č. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba“. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Dobrljin, 5. januara 2020., lišili su slobode G.M. (1981.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH kontroliran je pri izlasku iz naše zemlje na Međunarodnom graničnom prijelazu Novi Grad i predat službenicima Sudske policije Prijedor.

Dan ranije, 4. januara 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Uvac lišen je slobode I.C. (1977.). Naime, službenici JGP Višegrad su prilikom provjera utvrdili da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Državljanin Republike Srbije predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu.

 




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!