Stanišić: Mir i spokoj žrtvama genocida u Srebrenici

BiH

Stanišić: Mir i spokoj žrtvama genocida u Srebrenici

Objavljeno na dan 29.03.2021 - 12:55 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Donedavni ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić, reagirajući na izjavu Vladimira Leposavića, crnogorskog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava "da će genocid u Srebrenici priznati onda kada se to nedvosmisleno utvrdi", izrazio je u izjavi za Fenu uvjerenje da građani te zemlje neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter.

U poruci građanima BiH, kazao je da mu je bila izuzetna čast da je, iako u kratkom vremenu, predstavljao Crnu Goru u “vašoj lijepoj državi”.

– Također sam ponosan što sam uvijek bio protiv kleronacionalista i šovinista – naglasio je.

Obraćajući se direktoru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emiru Suljagiću, kazao je kako je imao zadovoljstvo da ga upozna jula prošle godine u Potočarima na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici.


– Razumijem Vašu zabrinutost povodom izjave jednog od članova Vlade Crne Gore, koji ne priznaje međunarodne institucije i civilizacijske vrijednosti. Ali budite uvjereni da građani Crne Gore neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter. Mir i spokoj žrtvama genocida u Srabrenici kao i svim nevinim žrtvama nesrećnog rata u BiH. Da je vječna Crna Gora i da živi cjelovita Bosna i Hercegovina – poručio je doskorašnji ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić.

Foto:Fena
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!