Sutra počinje Bihaćka zimska priča - Pogledaj program i ko svira za Novu godinu

Winter Park 2018

Sutra počinje Bihaćka zimska priča - Pogledaj program i ko svira za Novu godinu

Objavljeno na dan 30.11.2018 - 10:21 | Izvor: USKinfo.ba |


Grad Bihać zajedno sa Turističkom zajednicom Bihać, gradskim javnim ustanovama i preduzećima Kulturnim centrom Bihać, Zavodom za prostorno uređenje, JKP Komrad i JU za sport, odmor i rekreaciju, te sponzorima firmama Bihaćka pivovara,  Robot, BH Telecom i Hotel Sedra i ove godine u periodu od 1.decembra 2018.godine do 1. januara 2019. godine organizira  manifestaciju „Bihaćka zimska priča“. Cilj manifestacije prema riječima Armina Amidžića, v.d. direktora Turističke zajednice Grada Bihaća,  i ove godine je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i mnoge druge, kako bi svi zajedno obogatili turističku ponudu Grada Bihaća u zimskom periodu, a posebno za vrijeme  novogodišnjih praznika.

“Prošle godine pokrenuli smo jednu manifestaciju koja je obogatila našu turističku ali i kulturnu ponudu grada i to posebno u zimskim mjesecima i stoga smo ponovo uz podršku Grada Bihaća i brojnih sponzora pripremili sadržajan program koji će trajati mjesec dana, a od druge polovine decembra uz muzičke nastupe brojnih domaćih grupa na gradskom trgu. Sa aspekta TZ Bihać ova manifestacija je značajna ako želimo i u zimskim mjesecima promovisati grad turistima i stoga ćemo ovaj program prezentirati i u pograničnim gradovima Hrvatske „- istakao je Amidžić, dodavši da ovogodišnji budžet za organizaciju „Bihaćke zimske priče“ iznosi skoro 40.000 KM i to zahvaljujući sponzorima i Gradu Bihaću. 

U sklopu programa “Bihaćke zimske priče” prema riječima Zulfikara Handukića, ispred Zavoda za prostorno uređenje, građani Bihaća i posjetitelji, moći će uživati u klizalištu, uz svakodnevnu ponudu gurmanskih proizvoda ovdašnjih ugostitelja i obrtnika iz Bihaća.

U novogodišnjoj noći posjetitelje na gradskom trgu zabavljati će grupa Zoster, koja Bišćanima i svima koji novogodišnju noć planiraju dočekati u gradu Bihaću, obećavaju dobru zabavu uz hitove sa četiri studijska albuma ove grupe.

„Kada saberemo sve manifestacija i događanja koja su se tokom ove godine organizrala u Bihaću onda možemo reći da smo imali preko 60 dana u kojima je bila jedna ili više manifestacija i upravo ova manifestacija koja počinje za nekoliko dana našem gradu daje novu dimenziju promocije, a posebno tokom zime koja je po običaju siromašna sa kulturnim i zabavnim događajima“- istakao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać. 


Udruženja ABC i ove godine u skoplu manifestacije  organizira humanitarnu akciju “Decembarski dani Udruženja ABC”, a dio programa je i novogodišnji turnir u malom nogometu koji u dvorani Luke počinje 15.decembra i traje do 9.januara 2019. godine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!