Tri vježbe pomoću kojih ćete se zauvijek riješiti grčeva

BOL U MIŠIĆIMA

Tri vježbe pomoću kojih ćete se zauvijek riješiti grčeva

Objavljeno na dan 14.10.2019 - 07:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ponekad na kraju dana osjećamo tupu bol u mišićima koja rezultira da se ne možemo saviti ili okrenuti glavu. Razlog za to je mišićni grč. Wilhelm Reich prva je osoba koja je otkrila vezu između stresa i reakcije tijela na njega.

Objasnio je kako neizražavanje emocija i stres rezultiraju situacijom u kojoj se psihički problem manifestira u obliku napetosti mišića i grčeva u čovjekovom tijelu.

Iz Bright Sidea pronašli su tri vježbe koje vam mogu pomoći da se riješite grčeva.

Grčevi u leđima

Konstantna napetost u mišićima u srednjem dijelu leđa i grčevi mogu dovesti do mišićne blokade i zakrivljene kičme. Također može uzrokovati bol u srcu, glavobolju, vrtoglavicu, pa čak i zamagljen vid.

Kako biste uklonili napetost mišića u leđima stanite uspravno. Podignite ruke i smjestite ih iza glave, lagano se savijte unazad. Vratite se u početni položaj. Vježbu ponovite pet puta.

Grčevi u vratu
Vrat je prvi dio tijela koji reagira na stres. Naime napetost u vratu negativno utječe na rad krvnih žila. Zbog toga mozak dobija manje kisika koji mu je potreban za pravilno funkcioniranje.

Ova vježba posebno će koristiti osobama koje svakodnevno sjede pred računarom. Stanite uspravno i noge raširite u širini ramena. Stavite ruke na struk i savijte glavu naprijed, a zatim natrag. Potom lijevo i desno. Napravite osam ponavljanja.

Grčevi u cijelom tijelu

Ako osjećate grčeve u cijelom tijelu ovom vježbom ćete ih se zauvijek riješiti.
Stanite uspravno i stavite ruke iznad glave. Savijte tijelo na desnu stranu, protežući lijevu ruku prema desnoj strani. Vratite se u početni položaj i ponovite vježbu s druge strane. Napravite četiri ponavljanja sa svake strane.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!