Turković: HDZ je danas onemogućio dolazak hiljada turista koji su mogli spasiti sezonu

"IRACIONALNA POLITIKA"

Turković: HDZ je danas onemogućio dolazak hiljada turista koji su mogli spasiti sezonu

Objavljeno na dan 26.05.2021 - 12:26 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon što su HDZ-ovi ministri u Vijeću ministara Josip Grubeša i Ankica Gudeljević glasali protiv odluke o ukidanju viza državljanima Saudijske Arabije koji dolaze u BiH, oglasila se i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Turković je istakla kako su ministar Grubeša i ministrica Gudeljević današnjom odlukom onemogućili dolazak hiljada turista u BiH.

"HDZ je danas glasovima ministara Grubeše i Gudeljević na sjednici Vijeća ministara BiH onemogućio dolazak hiljada turista koji su mogli spasiti turističku sezonu i stotine radnih mjesta u sektorima koje je pogodila pandemija. Iracionalna politika inata i blokada nije evropska vrijednost niti koristi bilo kome u BiH ili regiji", rekla je Turković.Upravo je odluku o ukidanju viza za državljane Saudijske Arabije u Vijeće ministara uputila Bisera Turković, tačnije Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Iz ovog ministarstva više puta su naglasili kako bi ukidanje viznog režima za državljane Bosne i Hercegovine znatno doprinijelo razvoju turizma u državi, naročito u periodu kada je turistički sektor oštećen usljed pandemije koronavirusa.

Uprkos nastojanjima da se vize državljanima Saudijske Arabije ukinu te se tako Bosna i Hercegovina dodatno približi turistima iz Saudijske Arabije, HDZ-ovi ministri u Vijeću ministara glasali su protiv ove odluke. S druge strane, ministri iz SDA i SNSD-a glasali su za usvajanje odluke o ukidanju viza.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!