U prve dvije sedmice decembra mjera protjerivanja izrečena za 46 stranih državljana

BiH

U prve dvije sedmice decembra mjera protjerivanja izrečena za 46 stranih državljana

Objavljeno na dan 16.12.2020 - 08:54 | Izvor: USKinfo.ba |


 

Kao rezultat kontinuiranog provođenja operativnih aktivnosti, Služba za poslove sa strancima je u prve dvije sedmice decembra ove godine zbog nezakonitog ulaska ili boravka izrekla  mjeru protjerivanja za 46 stranih državljana među kojima su državljani Pakistana, Maroka, Alžira, Irana, Iraka, Libije, Tunisa i Turske. 

Navedeni strani državljani su stavljeni pod nadzor u Imigracioni centar ili im je ograničeno kretanje na određeno mjesto do udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine.

Služba je u istom periodu  sa teritorije Bosne i Hercegovine udaljila 23 strana državljanina kojima su prethodno izrečene mjere protjerivanja, te su do udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine boravili pod nadzorom u Imigracionom centru.  


Na osnovu Sporazuma o Readmisiji sa zemljama regije, jedan državljanin Afganistana vraćen je u R. Srbiju, dok je jedan državljanin Bangladeša vraćen u Crnu Goru. Služba je samostalno ili u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije, u navedenom periodu u zemlje porijekla vratila 21 stranog državljanina od kojih su 17 državljani Turske, dva državljana Pakistana, jedan državljanin Gvineje i jedan državljanin Srbije.

Od početka 2020. godine, Služba za poslove sa strancima registrovala je 15.910 migranata, te je i dalje nastavljen trend smanjenja novopristiglih i registrovanih migranata u Bosni i Hercegovini.

U privremenim prihvatnim centrima trenutno boravi 6.977 migranata.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!