UPRAVO: Izvještaj iz Kantonalne bolnice, 70 pacijenata na liječenju od korona virusa, čak 9 smrtnih slučajeva tokom noći

Borba protiv pandemije

UPRAVO: Izvještaj iz Kantonalne bolnice, 70 pacijenata na liječenju od korona virusa, čak 9 smrtnih slučajeva tokom noći

Objavljeno na dan 14.04.2021 - 06:16 | Izvor: USKinfo.ba |


Na liječenju od korona virusa u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u BIhaću, trenutno se nalazi 70 pacijenata.

Oni su raspoređeni na četiri Covid odjela, dok se 13 pacijenata nalazi u Jedinici intenzivne njege. Na Covid 1 odjelu, nalaze se i dva suspektna slučaja.

U toku noći, bilo je čak devet smrtnih slučajeva, potvrdio je za USKinfo.ba dr. Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice.

Radi se o pet ženskih osoba i četiri muške osobe. Od devet smrtnih slučajeva, četiri osobe su iz Bihaća (1960.,1945.,1950 i 1931. godište), dvije osobe iz Cazina (1945. i 1964.godište), te po jedna osoba iz Sanskog Mosta (1941. godište), Ključa (1960. godište) i Bosanskog Petrovca (1940. godište).

Foto: Arhiva USKinfo.ba

 

 

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!