USAID - Pravosuđe protiv koupcije u BiH - Poziv za prijave konsultanata

USK

USAID - Pravosuđe protiv koupcije u BiH - Poziv za prijave konsultanata

Objavljeno na dan 04.05.2021 - 12:07 | Izvor: USKinfo.ba |


USAID-ov projekt Pravosuđe protiv korupcije (Projekt) je petogodišnji projekt iz oblasti vladavine prava, koji implementira Development Professionals Inc., je počeo sa radom u septembru 2019.godine, sa sjedištem u Sarajevu. 

Aktivnosti Projekta su usmjerene na jačanje kapaciteta partnerskih sudova i tužilaštava sa sjedištem u Sarajevu, Banja Luci, Zenici, Bihaću i Mostaru za efikasnu borbu protiv najtežih oblika korupcije, privrednog i organizovanog kriminala. Projekt se također bavi i jačanjem integriteta pravosudnih institucija, kao i mehanizama odgovornosti unutar njega, te izgradnjom kapaciteta partnerskih institucija u cilju unapređenja transparentnosti i komunikacije sa javnošću.

U okviru svojih aktivnosti, za potrebe realizacije podrške u sjedištu partnerskih institucija. Projekt planira angažovati konsultante sa završenim fakultetom relevantnog smjera. Podrška obuhvata analizu određenih pravnih i ekonomskih pitanja, kao i pitanja u oblasti kriminologije, te podršku u procesu istraživanja sudske i tužilačke prakse.Zainteresovane osobe treba da dostave svoje biografije na engleskom i jednom od službenih jezika u upotrebi u BiH na e-mail adresu: info@usaidjaca.ba uz referencu na ovaj poziv, najkasnije do 6.5.2021. godine.

Projekt će, na osnovu dinamike realizacije planiranih aktivnosti, direktno kontaktirati moguće kandidate i pregovarati o uslovima za njihovo angažovanje. Prijava na ovaj poziv ne garantira angažman konsultanta.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!