Velika akcija u Bihaću: Sve migrante izmještaju iz gradske jezgre u kamp Lipa

Zbog straha od zaraze

Velika akcija u Bihaću: Sve migrante izmještaju iz gradske jezgre u kamp Lipa

Objavljeno na dan 18.05.2021 - 07:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U toku je izmještanje većeg broja ilegalnih migranata iz napuštene zgrade Doma penzionera u Bihaću u kamp Lipa, koji se nalazi u okolici ovog grada.

Ovo nam je potvrdio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, koji je rekao da se akcija provodi uz podršku nadležnih policijskih snaga i Službe za poslove sa strancima.

"Podršku akciji dale su i službe Civilne zaštite Grada Bihaća, koje će nakon pražnjenja objekta početi dezinfekciju, deratizaciju i odvoz smeća iz objekta. Objekat će potom biti zatvoren fizičkim preprekama", kazao je Fazlić.

On je rekao da su, nakon sjednice gradskog Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji došli do zaključka da je lokacija Doma penzionera, kao i neke druge u ovom gradu, moguć izvor zaraze.

"Postoji još nekoliko lokacija u gradu na kojima borave migranti. To je, prije svega, zgrada bivše tvornice 'Krajinametal', koju ćemo također u narednim danima isprazniti, očistiti i zapečatiti. Ima i dosta napuštenih kuća u gradu koje koriste migranti, i to će biti obuhvaćeno ovom akcijom. U kampu Lipa ima dovoljno mjesta za sve", istakao je Fazlić.

Foto: Grad Bihać

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!