VIDEO - Aerodrom u Bihaću: Verbalne nesuglasice i okršaji u vrijeme otkazanih letova

USK

VIDEO - Aerodrom u Bihaću: Verbalne nesuglasice i okršaji u vrijeme otkazanih letova

Objavljeno na dan 23.04.2021 - 17:21 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Prema Odluci Gradskog vijeća Bihać 31-842 od 21.12.2017. godine, većinski poljoprivredno zemljište na kojem je zamišljena izgradnja Aerodroma Golubić, proglašeno je javnim interesom. Od tada, pa do danas je eksproprisano samo 17 posto te zemlje, o čemu smo u prethodnom periodu pisali. Podsjetimo, to građevinsko zemljište, eksproprisano je od Grada i plaćeno je 6,5 miliona maraka. Niti jedna druga parcela nije otkupljena, a kako stvari stoje, neće ni biti u periodu od najmanje godinu dana...

Od 25 miliona maraka koje su na ime izgradnje Aerodroma izdvojene iz Federalnog budžeta, niti jedna marka nije namijenjena za otkup zemljišta koje je u vlasništvu građana Golubića i Sokoca.

Najveći dio sredstava bit će utrošen na izgradnju piste 17,3 miliona, dok će ostatak, potvrdio nam je bihaćki gradonačelnik biti utrošeno na opremanje piste, odvođenje otpadnih voda, zatim kanalizacije, a 150.000 će se iskoristiti za izradu projektnog plana za most preko Une, također za potrebe infrastrukture Aerodroma.Međutim, i pista koja je prvotno bila predviđena u dužini od 2.4 kilometra, skraćena je na 1,2 kilometra po uzoru na pistu na Krku, gdje će moći slijetati manji avioni. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kaže kako se aerodrom gradi u fazama. Nasuprot riječima gradonačelnika su brojna pitanja na koja se traži odgovor od pojedinih gradskih vijećnika, pa i održavanje tematske sjednice o ovom projektu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!