VIDEO - Bihać: Penzioneri razočarani izostankom povećanja penzija

USK

VIDEO - Bihać: Penzioneri razočarani izostankom povećanja penzija

Objavljeno na dan 09.03.2021 - 18:38 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


 

- Kako nam je između ostalog kazao Ahmet Alibabić, predsjednik Udruženja penzionera Grada Bihaća, „član 80. Zakona o PIO-u ne dozvoljava redovno usklađivanje penzija, ukoliko u zadnje dvije godine bruto BDP nije u porastu. Zato se, prema njegovim riječima, ne može ni očekivati povećanje, kako su im već prenijele kolege iz Federalnog saveza, a koji su tu informaciju prethodno dobili iz Vlade Federacije“...

U Bihaću je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine bihaćkog Udruženja penzionera. Kako je istaknuto, za pet posto je povećana smrtnost penzionera, a planirane aktivnosti, zbog aktuelnih mjera zaštite od koronavirusa, nisu realizirane. 

Unatoč brojnim problemima, isplaćeno je 13.000 maraka pomoći najugroženijim članovima, 56.000 maraka pomoći porodicama preminulih a 60 penzionera je upućeno na banjsko liječenje zahvaljujući vlastitim i sredstvima Vlade USK.


Očekivali su da će, u skladu sa Zakonom o penzijsko – invalidskom osiguranju, doći do povećanja njihovih primanja. Međutim, povećanje će ipak izostati. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!