VIDEO - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ukazao na ilegalno odloženi otpad iz Italije

USK

VIDEO - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ukazao na ilegalno odloženi otpad iz Italije

Objavljeno na dan 28.08.2020 - 09:45 | Izvor: USKinfo.ba |


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa kolegama načelnicima Drvara i Bosanskog Grahova Dušicom Runić i Miloradom Gligićem jučer je na konferenciji za medije u Drvaru još jednom ukazao na ilegalno odloženi otpad koji je dovezen iz Italije, tražeći od nadležnih federalnih i kantonalnih vlasti što hitniji odvoz smeća i njegovo uklanjanje iz sva tri grada.

„Nije pošteno da se kola lome na građanima i ovaj problem treba da se riješi s nivoa federacije, države i kantona  i da građani više ne trpe sve ove administrativne barijere i nenadležnosti. Danas sam tu da dam podršku mojim kolegama ali i da zajdnički pošaljemo poruku da očekujemo što hitnije uklanjanje ovog otpada. 

Lokalna zajednica ima problem s kojim se sama ne može izboriti a građani su najviše na udaru i zbog toga želimo da se ovaj problem što prije riješi zbog našeg dostojanstva i časti građana i kao poruka onima koji misle da mogu raditi šta hoće u našim lokalnim zajednicama“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.  

Načelnica Opštine Drvar Dušica Runić kazala je kako još uvijek čekaju rješenje problema uklanjanja ilegalnog otpada uvezenog iz Italije, a da su do sada imali samo prazna obećanja. 
"Došla sam do saznanja da je kompletna afera pokazala sve administrativne nedostatke i nespremnost države u kojoj živimo da pomogne jedinicama lokalne samouprave da ih zaštiti od pojedinaca koji su zarad ličnih interesa spremni ugroziti zdravlje stanovnika lokalne zajednice"- istakla  je Runić.

Načelnik Opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić apelovao je na sve institucije da se uključe u rješavanje ovog problema kazavši kako lokalna zajednica nema mehanzme da to riješe, a da odgovorne izvedu pred lice pravde.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!