VIDEO - Đaković: Napisao sam knjigu o Aliji Izetbegoviću, a sada mi njegov tjelohranitelj pakuje!

Poznati novinar na FACE TV

VIDEO - Đaković: Napisao sam knjigu o Aliji Izetbegoviću, a sada mi njegov tjelohranitelj pakuje!

Objavljeno na dan 16.03.2019 - 14:33 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Novinar Mato Đaković, gostovao je večeras u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na FACE TV. Negirao je umiješanost u aferu „Selefije“ i oštro odbacio tvrdnje i optužbe ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da je pomagao hrvatskim obavještajcima da naoružavaju islamiste u BiH.  

Nisam terorista

Prema njegovim riječima, radi se o aferi koja je fabricirana u domaćoj obavještajnoj službi čiji je cilj rušenje glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

- Ovo je igra protiv glavne tužiteljice Tadić. Ne sporim da mi je ona rodica, ali kakve to veze ima. Ne čini me to teroristom. Haubice prodaju oni koji me optužuju. Nikada nisam bio u selu Dubnica, a već 15 godina ni u Zenici - kazao je Đaković.

On je potvrdio da je kupio automobil od konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića. Kako je naveo, Bandić mu je prijatelj i od njega je BMW kupio za 25.000 KM. Đaković je dodao kako postoje dokazi i carinske zabilješke o cijeloj ovoj transakciji.

- To što sam vozio taj automobil ne znači da sam terorista. Ja da sam bio na biciklu, tekst bi bio isti – naveo je Đaković.

Na direktno pitanje ko mu smješta afere, Đaković je istakao da smatra da je sve smišljeno u Obavještajno-sigurnoj agenciji BiH, na čijem je čelu Osman Mehmedagić. Prema riječima Đakovića, OSA je zajedno s Mektićem sastavila ovakvu aferu jer im neodgovara da Hrvat bude na čelu Tužilaštva BiH.

- To je ta kuhinja kojoj ne odgovora glavna tužiteljica Tadić. Ovo što su oni uradili može smisliti samo bolestan um. Mektić četiri godine u Ministarstvu sigurnosti nije uradio ništa, osim što pokušava da uništi bh. pravosuđe – rekao je Đaković.

Đaković je pojasnio da bi umjesto lažnih optužbi na njegov račun Mektić trebao da odgovora za ubistvo dva Hrvata u Prnjavoru jer je tamo bio policijski komandir tokom rata.

On je još dodao da je jedini nebošnjak koji je napisao knjigu o Aliji Izetbegoviću.

- Jesam li ja zaslužio da mi njegov tjelohranitelj ovo radi – pitao je Đaković, a na pitanje Hadžifejzovića na koga misli, on je potvrdio da misli na Osmana Mehmedagića.

Bakir je znao

Hadžifejzović ga je pitao da li se čuo nakon izbijanja afere s Miloradom Dodikom, a Đaković je to potvrdio:

- Rekao mi je „smiri se, vidiš u kakvoj državi živimo“.

Upitan da li se čuo s Bakirom Izetbegovićem, Đaković je odgovorio:

- Zvao sam prije nekoliko dana da mi dođe u emisiju, ali, vjerovatno znajući šta se sprema, rekao mi je da nema vremena.

Na pitanje da li misli da je Mehmedagić obavijestio Izetbegovića o svemu, Đaković je odgovorio potvrdno.

Neće me Mektić otjerati iz države

Đaković je istakao da će podnijeti tužbu protiv Mektića i novinara Avde Avdića.

- Ja se zbog ministra sigurnosti ne osjećam sigurno u svojoj državi. Ali sigurno me neće on otjerati iz nje. Ako nema Božije kazne, bit će nadam se ove sudske. Tužit ću ih do Haga. Mektić mi je napravio pakao od života – rekao je Đaković.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!