VIDEO - Izetbegović: Poslao sam ''emisare'' da kažu Vučiću kako BiH ide u reviziju presude protiv Srbije

INTERVJU ZA EURONEWS

VIDEO - Izetbegović: Poslao sam ''emisare'' da kažu Vučiću kako BiH ide u reviziju presude protiv Srbije

Objavljeno na dan 11.06.2021 - 09:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Klix.ba


Tokom intervjua koji je dao za Euronews, predsjednik SDA Bakir Izetbegović osvrnuo se i na priču o pokretanju revizije presude protiv Srbije iz 2017. godine i priče o tome da je slao "emisare" Vučiću kako bi mu rekli da od revizije neće biti ništa.

Na pitanje novinara da li je poslao najbliže saradnike kod Vučića kako bi ga zamolili da ne reaguje na reviziju, Izetbegović je rekao kako jeste poslao saradnike, ali kako bi predsjedniku Srbije saopćili da će Bosna i Hercegovina ići u smjeru revizije.

"Nisam ja poslao nikoga da Vučića bilo šta zamoli. Ja sam poslao da mu kažu da idem u tom smjeru. Da ću se potruditi da dođe do revizije jer Srbija je ovdje kriva itekako. Ja sam Vučiću poslao poruku da se to odnosi na krivicu režima koji je to radio devedesetih godina i da ja ne želim s modernom Srbijom da imam konflikt", rekao je Izetbegović za Euronews.Predsjednik SDA je tokom intervjua rekao kako su njegovi napori išli u tom smjeru da se revizija realizuje.

"Ja sam se trudio da od revizije nešto bude. Da se ta nepravda ispravi. Miloševićev režim i ono što je Srbija tada radila u Bosni i Hercegovini nikada nije sankcionirano. Nikada nisu odgovarali za to. Moj pokušaj je bio usmjeren svom snagom da se to postigne. Međutim rekao sam Vučiću da ne želim da imam s njim problem, niti sa Srbijom budućnosti. Ovo je Srbija prošlosti i ona za to mora biti sankcionisana

Izetbegović je također izjavio kako i dalje želi bolje odnose sa Srbijom, ali i sa Srbima.

"Želim bolje odnose sa Srbijom i sa Srbima, ali imaju neke stvari preko kojih se ne prelazi", rekao je za Euronews predsjednik SDA Bakir Izetbegović
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!