VIDEO - Lični trener otkrio koje vježbe trebate izbjegavati, a koje su dobre za savršena prsa

SUPER TRENING

VIDEO - Lični trener otkrio koje vježbe trebate izbjegavati, a koje su dobre za savršena prsa

Objavljeno na dan 08.05.2020 - 07:31 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Mnogo puta pisalo se o treningu prsa sa težinama i spravama u teretani ili kod kuće ako imate odgovarajuću opremu i prostor, međutim mnogi ne znaju koje vježbe treba izvoditi kod kuće osim standardnih sklekova.

Lični trener Niko Algieri za Insider je otkrio koje vježbe biste trebali izbjegavati kod kuće, a koje su najbolje za prsa.

"Takozvani potez planinara je u stvari jogging dok ste na dasci, međutim bilo bi bolje kada biste mogli samo trčati ili držati dasku. Kombinovanje ove dvije vježbe je prekomjerno i na taj način uništavate zglobove", kazao je.

Vježba za prsa je složena vježba koja će pored grudi uključiti u rad i vaše tricepse i ramena. Na svom Instagram profilu Niko je podijelio četiri vježbe koje će vam ojačati prsa.

"S obzirom da se radi o složenoj vježbi izvodite je na početku treninga. Ova vježba se inače izvodi na spravi koja se zove razboj i radi se o bodyweight vježbi, ali u kućnom okruženju može se izvoditi koristeći se sa dvije stolice", pojasnio je.

Savjetuje da uzmete dvije stolice i postavite ih tako da su naslonjači stolica okrenuti jedan prema drugom.

"Stanite između stolica i napravite razmak tako da bude malo širi od vaših ramena. Uhvatite vrhove naslonjača i ispravite ruke. Savijete noge prema nazad tako da držite savijena koljena. Polako se spuštaje prema dole dok vaše nadklatice ne budu paralelne, a zatim se vratite u početni položaj", savjetuje Niko.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!