VIDEO - Na karnevalu u Imotskom spaljene lutke gej para s djetetom

ŠOKANTNA PORUKA IZ RH

VIDEO - Na karnevalu u Imotskom spaljene lutke gej para s djetetom

Objavljeno na dan 23.02.2020 - 20:29 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Danas je u Imotskom održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i šetaju gradom. Zabava, međutim, nije prošla bez incidenta, prenosi "Index".  

Naime, spaljene su lutke istospolnog para s djetetom na koje je zalijepljena fotografija SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka. 

- Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tijelo mori, neka ove godine nakaradna porodica s djetetom Nenadom Stazićem gori - rečeno je prije spaljivanja.

Potom se čulo "Ajmo glazba" nakon čega su lutke zapaljene. U povorci je bilo i puno djece koja su sve to gledala iz prvih redova.

Inače, ovo nije prvi put da se na nekom karnevalu u Hrvatskoj spaljuje nešto vezano za homoseksualce. Prije dvije godine u Kaštelima je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dvojicom tata.

Riječ je o takozvanom krnji ili fašniku, tradicionalnom krivcu za sve loše u protekloj godini, kojeg su organizatori dječjih maškara u Kaštelima vidjeli u LGBT slikovnici.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!