VIDEO - Neustrašivi spasioci: Najsmrtonosniju zmiju na svijetu uhvatio golim rukama

Durban

VIDEO - Neustrašivi spasioci: Najsmrtonosniju zmiju na svijetu uhvatio golim rukama

Objavljeno na dan 07.07.2017 - 11:31 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Zmije su jedna od najvećih opasnosti, kojih se boje brojni ljudi, no postoje i oni neustrašivi kao što je Nick Evans koji najsmrtonosnije zmije na svijetu hvata, bukvalno, golim rukama.

Ovih dana ekipa National Geographica pratila je zaposlenike organizacije KwaZulu Natal Amphibian and Reptile Conservation, među kojima se nalazi i Evans, koji su hvatali crnu mambu. Ova zmija, koja se karakteriše najsmrtonosnijom na svijetu, zavukla se u kuću jedne domaćice u južnoafričkom gradu Durbanu, a vrijedni spasioci intervenirali su u ovom domaćinstvu.

Snimak pokazuje Evansa kako uz pomoć hvataljke "vadi" na početku mirnu, ali uskoro uzrujanu mambu ispod ormarića za televizor, potom je usmjeri prema obližnjoj kutiji, da bi je na kraju uhvatio golim rukama, držeći je za glavu kako ga ne bi mogla ugristi.

"Ako ima priliku mamba će radije pobjeći nego se boriti. U ovakvoj situaciji će se suočiti s prijetnjom, sikćući i pokazujući tamno crnu unutrašnjost svojih usta. Ja živim za ovakve trenutke", rekao je Evans za National Geographic opisujući susret sa zmijom, koja je u konkretnom slučaju bila duga gotovo 2,5 metara.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!