VIDEO: Pitali smo smiju li ugostiteljski objekti u USK-u dostavljati hranu poslije 21 sat - Evo odgovora

Koronavirus

VIDEO: Pitali smo smiju li ugostiteljski objekti u USK-u dostavljati hranu poslije 21 sat - Evo odgovora

Objavljeno na dan 24.03.2021 - 14:11 | Izvor: USKinfo.ba |


Na teritotoriji cijele Federacije BiH od 21 sat zabranjeno je kretanje građana.

Od ove naredbe izuzeti su svi uposlenici uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVlD-19 na području FBiH, oni kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Portparol Uprave policije MUP-a USK-a Ale Šiljdedić za USKinfo.ba je pojasnio naredbu o zabrani kretanja.

Poslodavac može izdati potvrdu o potrebi kretanja radnika, kako bi on mogao doći u prostorije gdje se obavlja rad. Takvim dokumentom se potvrđuje da je osoba uposlenik preduzeća i da radi u vrijeme trajanja zabrane kretanje, te da je potrebno njegovo prisustvo na poslu. Udruženja građana ne mogu izdavati takve potvrde. Izdavanje lažnih potvrda je na određeni način krivotvorenje isprave što je krivično djelo, rekao je za USKinfo.ba portparol Šiljdedić.

Meni se ne može izdati potvrdu o kretanju, ako radim npr. prvu smjenu i nemam potrebu biti vani u to vrijeme, pojasnio je Šiljdedić.

Zbog velikog broja upita, postavili smo pitanje da li ugostiteljski objekti poput picerija i restorana smiju dostavljati hranu nakon 21 sat. Evo šta je odgovorila ministrica zdravstva USK-a Nermina Ćemalović.

Foto: Arhiva USKinfo.ba


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!