VIDEO - PROKOCKAO 50.000 KM, PA JOŠ ZAVRŠIO U ZATVORU

NEVJEROVATNA PRIČA ZATVORENIKA U 'SLUČAJEVIMA X':

VIDEO - PROKOCKAO 50.000 KM, PA JOŠ ZAVRŠIO U ZATVORU

Objavljeno na dan 06.06.2019 - 14:00 | Izvor: USKinfo.ba | hayat.ba


U emisiji su govorili osuđenici, zatvorski policajci, uprava... Razgovarali smo o bjekstvu osuđenika iz ovog zatvora tokom poplava 2014. godine. 

Javnost je prvi put imala priliku i zaviriti iza zidina jedinog zatvora za maloljetnike u Federaciji, a koji se nalazi u sklopu KPZ Orašje. 

Prikazali smo i sprovođenja visokorizičnih osuđenika, ali i nevjerovatne životne priče osuđenika. Jedan od njih je Muamer Softić iz Vučkovaca kod Gradačca koji je živio normalnim životom sve dok se u selu nisu otvorile kladionice, svakih dvadetetak metara po jedna. 

Tada su se tvrdi Muamer mještani ‘navukli’ na igru ‘bingo’, doslovno od malog dijeteta do starijeg čovjeka priča Muamer. 

Tako je bilo i sa Muamerom koji je ovu igru potrošio pedesetak hiljada maraka. Muamer ističe da je u selu nastalo resulo, ljudi su prodavali auta, zemlju, nisu imali šta da jedu, a sve zbog ‘binga’. 

Zbog svega toga Muameru je bilo jako krivo. Tog kobnog dana Muamer je na bingo uplatio 500 maraka koje je za sat vremena izgubio. Odlučuje se na nepopularan potez, uzima pištolj i...

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!