VIDEO - Promotivni video Turističke organizacije RS podijelio građane BiH

PRIRODA VS. NACIONALIZAM

VIDEO - Promotivni video Turističke organizacije RS podijelio građane BiH

Objavljeno na dan 02.05.2019 - 16:30 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Turistička organizacija Republike Srpske objavila je promotivni video u kojem promoviše prirodne ljepote ovog dijela Bosne i Hercegovine. Video je izavao burnu raspravu među građanima BiH.

"Nemamo hotel sa šest zvjezdica, ali da li je bitno gdje spavate ako se možete probuditi u predjelima iz snova. Nema kamiona koji prodaju hranu, ali hrane im svuda okolo. Najbolji smo u ničemu - nema zagađenja, nema gužvi ni turista koji stoje u redovima, ali imamo avanturu i male stvari na koje smo ponosni", govori narator na engleskom jeziku.

U videu su promovirali kanjon Vrbasa, planine, Bilećko jezero, te kulturno-historijske spomenike. Promotivni snimak završava rečenicom: "Mi smo ponosni ljudi radosne republike, republika istraživača i avanture u netaknutoj prirodi i ne zaboravimo da smo mi Republika Srpska - ništa, ali mnogo mnogo više".

Video je izazvao podijeljena mišljenja i kritike građana u BiH. Jedni su se žalili zbog čega se ističe Republika Srpska kao država kada je to dio Bosne i Hercegovine, dok su se drugi požalili zbog čega u videu nema Banje Luke, drugih gradova i zastave RS.

Također, ispod videa su se pojavili i brojni nacionalistički komentari.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!