VIDEO - Simpsoni predvidjeli pojavu Grete Thunberg

!

VIDEO - Simpsoni predvidjeli pojavu Grete Thunberg

Objavljeno na dan 27.09.2019 - 09:57 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Nekoliko scena iz crtanog filma The Simpsons ostvarili su se u stvarnosti. Predvidjeli su i pojavu mlade aktivistice za zaštitu okoliša Grete Thunberg, navodi portal Unilad.

Nisu predvidjeli kada će Greta biti rođena ili kako će izgledati, ali se obistinilo da će postojati tinejdžerka koja će biti odlučna u svom cilju.

U The Simpsons to je bila Lisa Simpson. Lisa je bila inteligentna djevojčica koja se hrabro bavila ozbiljnim temama. Jedna od njih bili su štetni gasovi po prirodu.

Lik iz popularnog crtanog filma je to radio na isti način kao što to radi Greta.

U jednoj od epizoda, Lisa je održala govor pred svojim sugrađanima upozorivši da grad Springfield neće postojati za 50 godina zbog klimatskih promjena, podsjeća Unilad.
U 17. epizodi 20. sezone The Simpsons, Lisa je govorila o porastu razine mora, štetnosti CO2, otrovnoj atmosferi. Sve su to teme koje su u središtu pažnje svjetske javnosti, a na koje Greta upozorava posljednjih nekoliko mjeseca.

U ponedjeljak, 23. septembra tinejdžerka iz Švedske je održala govor pred delegatima Ujedinjenih nacija koji su raspravljali o zaštiti klime. Tom prilikom je poručila, između ostalog, da je starija generacija ljudi izdala mlade ljude poput nje zbog izostanka konkretnih aktivnosti po ovom pitanju, piše portal Unilad.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!