VIDEO - Stanivuković ''parkirao'' bagere ispred ''Kajak terase''

BiH

VIDEO - Stanivuković ''parkirao'' bagere ispred ''Kajak terase''

Objavljeno na dan 20.05.2021 - 17:43 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Na inicijativu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na parking objekta “Kajak terasa” dovezena su dva bagera, što su brojni Banjalučani dočekali aplauzom.

Ranije je kazao:

“Gradskoj inspekciji se prijeti oduzimanjem licenci… Sklonićemo tu traku, ali odmah ćemo poslati drugu inspekciju. Nema opcije da odustanemo od ove teme. Ovo je naša zemlja. Ne damo pedalj zemlje. Sve je na gradu 1/1. Došao je tajkun koji je nečiji kum i želi da ga legalizuje. Danas ćemo dovesti na onaj parking dva bagera i nećemo dati to. Ne damo niko da se igra sa gradom. Činjenica je da republički inspektor može ovo da radi jer je iznad nas, ali mi nećemo odustati, jer je zakon na našoj strani”, kazao je gradonačelnik i najavio krivičnu prijavu protiv republičkog inspektora Dragana Mijovića koji je donio rješenje da se skine žuta traka oko objekta.

Stanivuković kaže da je ovo je borba protiv privatne države, a da je rušenje Kajaka, rušenje vlasti.Ističe da ni jedan ministar, pa ni Srebrenka Golić nije mogla zakonski donijeti ovakvo rješenje.

“Za ovakve stvari očigledno se mora dobiti puno srebrenjaka, da bi se ovakve budalaštine branile”, sumnja Stanivuković i na korupciju u svemu.

Navode iz afere Kajak, su ranije odbacili i članovi i advokat porodice Radišić, kao i resorno ministarstvo.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!