VIDEO: Svi obećali, ali Bihać još uvijek čeka sredstva - Evo gdje se treba graditi novi kamp za migrante

Migrantska kriza

VIDEO: Svi obećali, ali Bihać još uvijek čeka sredstva - Evo gdje se treba graditi novi kamp za migrante

Objavljeno na dan 16.03.2020 - 10:07 | Izvor: USKinfo.ba |


Lipa, mjesto između Bihaća i Bosanskog Petrovca, nova je lokacija za migrantski centar koji bi trebao zbrinuti migrante koji se nalaze na otvorenom, javnim površinama i koji nemaju smještaj, ali i one koji se trenutno nalaze u BIRI.

Operativna grupa za upravljanje migrantskom krizom izričito traži zatvaranje i izmještanje BIRE i MIRALA. Ipak, bihaćki gradonačelnik Fazlić kaže kako će na Lipu samo migranti koji se nalaze na teritoriji Bihaća i da svaka općina ili grad zbrine "svoje" migrante.

Ekipa USKinfo.ba na Lipi nije zatekla nikog. To je iz razloga što će Bihać opet sam krenuti u ovaj projekat, kao što je bio slučaj i sa Vučjakom.

Sredstva su zatražena i očekuju se od Vlade Federacije BiH, koja danas hitno zasjeda, zatim od Ministarstva sigurnosti BiH i Fahrudina Radončića, ali i Vlade USK-a i premijera Mustafe Ružnića. On je sjednicu zakazao za sutra.

Do tada, gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, organizirala je sastanak sa predstavnicima Komrada, Vodovoda i Zavoda za prostorno uređenje, kako bi se pokrenuli prvi koraci ka izgradnji novog centra za migrante, a čime bi grad Bihać bio znatno rasterećen.

Prvi radovi, mogli bi početi u ovoj sedmici, ali ponavljamo, veliku ulogu u tome će igrati i podatak da li će i koliko viši nivoi vlasti prebaciti sredstava gradu Bihaću.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!