VIDEO - Švicarac Mat Rebeaud na snijegu demonstrirao moć električnog cross motocikla

ZVIJEZDA MOTOSPORTA

VIDEO - Švicarac Mat Rebeaud na snijegu demonstrirao moć električnog cross motocikla

Objavljeno na dan 22.03.2021 - 16:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zvijezda motosporta Mat Rebeaud pomjera granice mogućnosti električnih motocrossera: u čuvenom snježnom parku Laax realizovao je projekat naziva SnoMX, u sklopu kojeg je na posebno pripremljenoj stazi izvodio trikove sa specijalnim eFMX dvotočkašem.

Rebeaud, bivši Red Bull X-Fighters šampion i osvajač pet medalja na X Games, potiče iz porodice motocross vozača i vozi od svoje četvrte godine. Jednu od prvih egzibicionih vožnji imao je 1999. godine upravo u odmaralištu Laax, smještenom u regiji Surselva.

Švicarac je prošlog mjeseca konačno ispunio san da vozi preko ogromnih snježnih prepreka na eFMX motocrosseru, električnoj verziji benzinskog motocikla sa kojim je osvojio pregršt medalja i titula.

Projekat, nazvan SnoMX, ne bi bio moguć na običnom FMX motociklu zbog okolišnih propisa. Kako 38-godišnjak objašnjava, projekat je "cool jer nema buke, nema mirisa izduvnih gasova i nema benzina“.


"Za mene, kao Švicarca, fantastično je voziti cross motocikl u Laaxu, poput snowboardera ili skijaša“, dodao je vozač koji je trikove na najmodernijem električnom vozilu prvi put izvodio 2019. godine.

Nakon snježne mećave probnog dana, kada se živa u termometru spuštala do -15° C (što je Rebeaud opisao kao vožnju naslijepo), iznad Laaxa je na dan snimanja ugrijalo sunce, obasjavši snježni park i posebno izrađene prepreke u njemu, uključujući džinovsku skakaonicu.

Rebeaud je zahvaljujući gumama sa šiljcima bez problema vozio po snijegu, jurio po 23 metra dugom zaletištu te na električnom motociklu izvodio i neke trikove koje obično izvode snowboarderi.

"Ovo je najteži projekat koji sam radio! SnoMX je bio nevjerovatno iskustvo, kao i vožnja savršenim stazama Laaxa. To dokazuje šta ove nevjerovatne električne mašine mogu“, otkrio je Rebeaud.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!