VIDEO - U prioritetu osnaživanje ambulante za žene i ženske bolesti u Domu zdravlja Velika Kladuša

USK

VIDEO - U prioritetu osnaživanje ambulante za žene i ženske bolesti u Domu zdravlja Velika Kladuša

Objavljeno na dan 13.11.2020 - 07:15 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


- Ambulanta za žene i ženske bolesti u Domu zdravlja Velika Kladuša uskoro će biti renovirana, kako bi mogla odgovoriti zahtjevima lokalnog stanovništva, ali i migrantske populacije čije su potrebe za ovom vrstom zdravstvene njege sve učestalije...

Posljednjih godina, zbog povećanog tranzita migrantske populacije veliki teret su ponijeli Domovi zdravlja u Bihaću i Velikoj Kladuši.

Usluge koje su pružali ovoj populaciji uglavnom su se odnosile na povrede nastale u međusobnim obračunima migranata. Ova godina je donijela probleme i potrebe sasvim druge prirode. 

Zbog toga su odlukom Vlade USK na posljednjoj sjednici odobrena sredstva u visini od 90 hiljada maraka kojima će biti renovirana ambulanta za žene i ženske bolest pri Domu zdravlja Velika Kladuša.


Itekako pozitivan je ovo korak za trudnice i pacijentice čije zdravstveno stanje zahtijeva hitne intervencije. Prioritet je ovo i zbog sve većeg broja trudnica i porodilja koje su pozitivne na koronavirus. Inače, higijensko - epidemiološka služba pri Domu zdravlja je rad organizirala prema mogućnostima i raspoloživom kadru. U tom pravcu pojačan je i rad trijažnog punkta koji radi u tri smjene. 

 

Foto:RTVUSK

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!