VIDEO - Zatražena provjera tendera nakon optužbi da UIO kupuje zgradu od Dodikova kuma

OPTUŽBE BORENOVIĆA

VIDEO - Zatražena provjera tendera nakon optužbi da UIO kupuje zgradu od Dodikova kuma

Objavljeno na dan 15.06.2021 - 17:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Istinomjer.ba


Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović (HDZ) izjavio je danas da zastupnici moraju provjeriti i kompletirati informacije prije nego što određene optužbe iznesu na sjednici tog doma.

To je kazao medijima iznoseći svoj stav o zahtjevu zastupnika Borislava Borenovića (PDP) da Vijeće ministara BiH poništi postupak javne nabavke koju je objavila Uprava za indirektno oporezivanje.

Kako je naveo Borenović, UIO je izabrala jedinu firmu koja se javila, a koja je u vlasništvu kuma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"To se ne može provjetriti ni za sat ni za dan. Ako je UIO prihvatila ponudu koja je skuplja za 60 miliona KM, to se mora provjeriti i u skladu s tim donijeti odluku ukoliko je napravljeno krivično djelo", kazao je.Smatra da su to vrlo ozbiljne optužbe, ali da nema dovoljno informacija o tome te da Vijeće ministara BiH treba zaustaviti proceduru ukoliko ima nešto sumnjivo.

Sličan stav imao je i o optužbama zastupnika SDP Nermina Nikšića koji je kazao da je Vlada Federacije BiH platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina.

"Ni do ovog trenutka ne znam da li je to istina, ali nije bilo potrebe iznositi takve informacije ako nije bilo namjere da se donese neki zaključak ili da se neko pozove na odgovornost", kazao je Lovrinović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!