VIDEO - Željko Komšić: Milorad Dodik je primitivac, ali to nije ništa novo

O SUKOBU NA SASTANKU

VIDEO - Željko Komšić: Milorad Dodik je primitivac, ali to nije ništa novo

Objavljeno na dan 30.04.2021 - 06:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarišući napuštanje sastanka sa šefom evropske diplomatije Josepom Borrellom kazao je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik - primitivac.

"Nažalost, ima dosta primitivizma i u Predsjedništvu na funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva. Ali to nije ništa novo, znamo da je primitivac. 

On negira genocid, negira državu gdje je predsjedavajući Predsjedništva, govori o mirnom razlazu, vrijeđa ljude na ličnoj osnovi itd. Nekada je jedini način da se tom njegovom primitivizmu oduprete da vi ne upadnete u taj primitivizam", rekao je Komšić na Federalnoj televiziji.

On je kazao da se takve teze iznose pred čelnim ljudima, da li neke zemlje ili multilateralne organizacije, kakva je EU."Pri tome iznosite to na primitivan način, bahat, lažete, petljate… I uvijek je dilema kako se postaviti prema tome. Ako mu odgovorite, rizikujete da pred strancima izazovete svađu što je onda tek neprijatno i bruka je ne samo Dodikova već cijelog Predsjedništva", dodao je.

Kaže da je to bila manje poruka Dodiku, a više stranim sagovornicima.

"Oni ne reaguju na neke stvari, jednostavno ne reaguju na stvari koje se tiču ove države, a tek tako prelaze preko teza koje se tiču rušenja ove države. Ja ne bih mogao tako da sam na njihovom mjestu, reagovao bih. Zna se kakva je diplomatska praksa I običaji, a na kraju krajeva lijepo ponašanje. Ako naši međunarodni prijatelji hoće da slušaju takvog Dodika, eto im ga, neka ga slušaju", poručio je.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!