Višković: Nećemo provesti odluku Ustavnog suda BiH o knjiženju vojne imovine

NIZ OVAKVIH ODLUKA

Višković: Nećemo provesti odluku Ustavnog suda BiH o knjiženju vojne imovine

Objavljeno na dan 10.06.2020 - 08:03 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je jučer da Demokratski narodni savez (DNS) još uvijek nije dostavio u Vladu prijedlog za novog ministra uprave i lokalne samouprave, nakon što je smijenjena Lejla Rešić, a komentarisao je i apelaciju Ustavnog suda BiH o knjiženju vojne imovine.

On nije želio komentarisati medijske napise da je Mirza Bajrović prijedlog DNS-a za tu funkciju.

Nakon što je Ustavni sud BiH usvojio apelaciju protiv odluka Vrhovnog suda RS-a i Okružnog suda u Trebinju u vezi sa knjiženjem vojne imovine, skladišta Filipovići u Foči, Višković je rekao novinarima u Banjoj Luci da će to biti samo još jedna odluka tog suda koja neće biti provedena.

Potvrdio je da je raskinut ugovor s firmom "Global Balkan“ u vezi s nabavkom pokretne bolnice te da novac koji je ranije uplaćen treba da bude vraćen Institutu za javno zdravstvo RS-a koji će ga vratiti u entitetski budžet.

Entitetski premijer je rekao da je ograničenje okupljanja do 50 osoba u RS neophodno, jer je virus korona još uvijek prisutan te da stručne osobe smatraju da se na taj način štiti zdravlje građana.

Dodao je da svi mediji u RS-u imaju pravo do sutra da podnesu zahtjev, odnosno da apliciraju za novčanu pomoć, te da će prema uredbi Vlade koja ovih dana stupa na snagu, biti jednako tretirani kao i drugi privredni subjekti u RS-u, ukoliko ispunjavaju postavljene uslove za tu pomoć.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!