Vrh HDZ-a i HNS-a danas pohodi Drvar i Kupres, mjesec nakon Dodika i Vučića

ČOVIĆ NA ČELU

Vrh HDZ-a i HNS-a danas pohodi Drvar i Kupres, mjesec nakon Dodika i Vučića

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 09:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Hrvatski narodni sabor (HNS) održat će danas sedmu proširenu sjednicu Predsjedništva u Drvaru u novim prostorijama HDZ-a BiH. U "zaboravljenom gradu", u poslijepodnevnim satima, će zasjedati i vrh HDZ-a BiH.

Na sjednici Predsjedništva HNS-a pored ostalog, govorit će se o pripremama prijedloga Izbornog Zakona za proces pregovora, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te o položaju hrvatskog naroda na prostoru Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča.

Interesantno da je vrh HNS-a sjednicu organizovao u Drvaru nakon što je prije skoro mjesec dana u istom gradu organizovana Akademija u znak sjećanja na stradale Srbe na tim prostorima. Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Da se HDZ BiH, čiji je lider Dragan Čović ujedno i prvi čovjek HNS-a, "sjetio" prostora bh. teritorije koji je potpuno zapostavljen od strane vlasti govori i podatak da će se sjednica Predsjedništva HDZ održati danas u 17 sati na Kupresu.
Čović će se u petak u jednom hotelu na Kupresu družiti sa novinarima i popiti kafu.

Treba podsjetiti da je Kantonalni odbor HDZ-a iz Livna 13. Septembra namjeravao obilježiti 24. godišnjicu oslobođenja B. Grahova, Drvara i Glamoča. No to je podiglo tenzije na relaciji SNSD – HDZ koje su brzo smirene jer se Čović povukao pred Dodikovim prijetnjama blockade puta I sprečavanja manifestacije.

Srbi su obilježili stradanje svog naroda u 20. stoljeću u prisustvu nekoliko hiljada građana iz nekoliko općina, a skupu su se obratili Aleksandar Vučić i Milorad Dodik koji su istakli poruke nacionalnog jedinstva, a Vučić je obećao i stalnu podršku iz Srbije Srbima u Krajini.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!