Za danas najavljeno novo protestno okupljanje građana zbog snimaka iz Zavoda Pazarić

ISPRED VLADE FBIH

Za danas najavljeno novo protestno okupljanje građana zbog snimaka iz Zavoda Pazarić

Objavljeno na dan 21.11.2019 - 08:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Novo okupljanje građana šokiranih fotografijama iz Zavoda Pazarić, na kojima se vidi kako su djeca vezana za namještaj i radijatore najavljeno je za danas u 12 sati ispred zgrade Vlade FBiH.

Grupa građana jučer se spontano okupila i uz zvižduke i transparente izrazila nezadovoljstvo tretmanom štićenika zavoda. Na tom protestnom okupljanju su poručili da vlast godinama sistemski ugrožava živote i dobrobit štićenika te da žele da se što prije pronađu bolja rješenja.

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna zastupnica iz Naše stranke Sabina Ćudić na jučerašnjoj konferenciji za medije obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda. Potom je uslijedilo reagovanje direktora ove ustanove Redžepa Salića koji je, vidno potresen, tražio od Ćudić informacije kada su nastale fotografije.

Rekao je da je prvi javno ukazao na to da se otima od usta djece iz zavoda, ali da niko nije reagovao, a da jučerašnji slučaj predstavlja atak na čestiti rad žena koje 24 sata žive sa štićenicima Zavoda.

U pismu uposlenica koje sada rade u Pazariću navedeno je da nije bilo "fiksiranja" korisnika i da posteljina sa fotografija već duže vrijeme nije u upotrebi.

Ćudić je kazala da su fotografije nastale u protekloj godini.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!