Zekotić o izbornim krađama u Sanskom Mostu - U junu je čitav grad bio na dženazi čovjeku, a onda je on glasao u oktobru

Akcija SIPA-e

Zekotić o izbornim krađama u Sanskom Mostu - U junu je čitav grad bio na dženazi čovjeku, a onda je on glasao u oktobru

Objavljeno na dan 16.09.2020 - 13:45 | Izvor: USKinfo.ba |


U Sanskom Mostu je jutros Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužilaštva BiH, izvršila pretres na nekoliko lokacija. Tom prilikom je i jedna osoba uhapšena, dok ostale nisu nađene na adresama. Izvršen je pretres i dijela prostorija Općine Sanski Most, a u današnjoj akcija je izuzeta i određena dokumentacija koja se dovodi u vezu sa izbornom krađom, odnosno djelom zbog kojeg je SIPA i stigla u Sanski Most.

Iz MUP-a USK-a su ranije za USKinfo.ba potvrdili da i njihovi pripadnici učestvuju u akciji u vidu pružanja asistencije istražiteljima SIPA-e.

Portal Istraga.ba je ranije objavio da je uhapšen Fazir Vukelić i da se radi o saradniku Asima Kambera.

Kamber nije pronađen u svom stanu u kojem je izvršen pretres, a kolege iz Avaza su danas uspjele s njim stupiti u kontakt. Tom prilikom je rekao kako mu je javljeno za današnju akciju, da nije u Sanskom Mostu i da ne želi odati lokaciju na kojoj se nalazi.

Neslužbeno, s njim se nalazi i M.H., a prema informacijama kolega sa terena, izvršen je pretres i kuće koju koristi ova osoba.

Reporter USKinfo.ba je u Sanskom Mostu sreo i Muhameda Zekotića, nekadašnjeg saradnika Asima Kambera, koji je još prije dvije godine govorio za Avaz o izbornim krađama u Sanskom Mostu, odnosno vlastitom učešću u istim, a u korist Stranke demokratske akcije.

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!